Over mij

Vanaf jonge leeftijd vond ik het hondenwezen enorm boeiend. Met name het gedrag en het ‘lezen’ van honden. Na meerdere boeken over hondengedrag verslonden te hebben groeide op latere leeftijd de interesse in de anatomie, fysiologie en pathologie van de hond.

Andere disciplines

Ik werk graag en regelmatig samen met andere disciplines; dierenartsen, dierfysiotherapeuten en hondengedragstherapeuten. Zo kunnen we de honden en hun eigenaren zo optimaal mogelijk helpen en van het juiste advies voorzien.

Mijn ervaring

Na in 2001 afgestudeerd te zijn als humaan fysiotherapeut ben ik in het jaar 2009 mij meer gaan verdiepen in de osteopathie. Na meerdere humane cursussen gevolgd te hebben ben ik uiteindelijk in 2012 gestart aan het International College for research on equine osteopathy in Breda (ICREO). Na deze 3 jarige opleiding afgerond te hebben ben ik gestart aan het Vluggen Institute in Waldfeucht waar ik afgestudeerd ben als hondenosteopaat. In het jaar 2018 ben ik afgestudeerd hondenchiropractor aan het Supple Spine Institute in Heemskerk en tussendoor heb ik lessen gevolgd in Kopenhagen van Patricia Kortekaas Full Spectrum Canine Therapy (animal normalisation techniques). Mijn kennis en vaardigheden blijf ik verbeteren door kortlopende cursussen te volgen in binnen en buitenland gerelateerd aan de hond.

Op dit moment zijn er een aantal te volgen modules gepland over viscerale en fasciale manipulaties. Heel veel zin in!